Партизански услови во родилиштето во Штип

Искинати душеци, чаршави со дупки, искршени боксеви за раѓање, рѓосана вага за мерење на бебињата, апарат за кислород и инструменти како од времето на втората светска војна. Вака изгледа одделот за гинекологија и салата за раѓање во Клиничката болницата во Штип.      Оваа Клиничка болница опслужува околу 200 000 луѓе од Штип и околината. Слична е состојбата и тетовската болница и во другите градови во внатрешноста. После овие слики нема дилема зошто Македонија е на прво место во Европа по смртност на доенчиња.
породилиште

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s