Шарената револуција се шири. 10 градови денес излегуваат на протест

Денес, на 9-ти мај #протестирам против режимот кој убива и крие убиства, тепа, апси и заплашува, мести избори, ги задушува независните медиуми, ја ограничува слободата на информирање, ги потиснува и понижува работничките и работниците, и ги востоличува непотизмот и корупцијата. Протести во 10 градови:

Скопје / 18.00h / СЈО;   

Штип / 18.00h / Основен суд Штип;    

Крива Паланка / 18.00h / Пред пицерија Елит (Ромски дол);    

Берово /  18.00h     

Велес / 18,30h / кај Авона;    

Струмица / 19.00 часот / Стара полиција;    

Кавадарци / 18,30h / кај Катастар;

Прилеп  / 19.00h / кај Камен бина;

Битола / 18.00h / плоштад „Магнолија“;

Кичево / 18.00h / Дом на култура

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s