Васко Ефтов од МТВ добил 8.000 евра за непостоечки проект

Продукција „Ефтов“ каде сопственик е новинарот Васко Ефтов, добила 509.003 денари (8.276 евра) од страна на Македонската Радио- Телевизија за проект „Крв и мед“ кој никогаш не е емитуван на програмата на МТВ. Парите ги добиле на 2 различни фактури – едната Фактура бр. 23-1/15 со датум 02.11.2015 на која биле уплатени 254.654 денари, другата Фактура со бр. 27/15 со датум 25.11.2015 на која биле исплатени останатите 254.349 денари. За каков проект станува збор, ако истиот никаде и никогаш не се емитувал?

?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s