Пробиена анкета. Курир и Никола Груевски во неуспешен обид да креираат лажни бројки за рејтингот

На прашењето какво е вашето мислење за Никола Груевски, 58,1 отсто од испитаниците одговараат негативно, а 22,6 позитивно. Но, во анкетата што ја објавија провладините медиуми(Курир) на истото прашање негативно одговориле 31,4 отсто од испитаниците, а позитивно 53,7 отсто. (ја нема објавено целата анкета, туку само извадоци)
На прашањето која партија би победила на наредните избори, покрај двете опции во одговорот ДПМНЕ и СДСМ ставена е и трета можност за одговор – Зоран Заев.
Партиската испостава на ВМРО-ДПМНЕ, институтот Павел Шатев, денеска самата потврди дека не спроведува никакви истражувања на јавното мислење.

И во ‘Павел Шатев’ им е јасно. Груевски и ДПМНЕ ГУБАТ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s