Во „реновираните“ студентски домови почнаа да растат и печурки

Печурки по ѕидовите, руинирани тоалети, распаднати лавабоа, мувла, влага, електрична инсталација која е закана по животот на студентите. Вака денес изгледаат Студентскиот Дом „Стив Наумов“ и „Кузман Јосифовски Питу“ во Скопје како и државниот студентскиот дом во Штип. Иако Груевски најави реформи(од неколку илјади евра) во студентските домови од, од ветеното нема ни трага, ни глас. Студентите и понатаму живееат во субстандардни услови и простории во кои може да се сними само сцена за хорор филм.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s