Митко Чавков лажел дека Горан Грујевски е на боледување. Зошто го крие?

Министерот за внатрешни работи, Митко Чавков тврди дека против Горан Груевски кој е обвинет за уништување на опремата за прислушување, не можел да превземе соодветни правни постапки затоа што  бил на боледување. Но, очигледно Чавков лаже. Ова е извод од Управата за јавни приходи од којшто може да се види дека Горан Грујевски прима целата плата!

11

111
Овој документ упатува на тоа дека Грујевски не е на боледување, а министерот Чавков лаже.
Доколку е така, Чавков влегол во сериозно дело попречување правна постапка против осомничен за сериозно кривично дело, скандал со нелегално прислушување. Со ова Митко Чавков ја злоупотребил својата положба. Ниеден граѓанин на Македонија не зема цела плата додека е на боледување. Институциите мора да започнат истрага!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s