2 поплави за еден месец во Гази Баба, Општината и институциите молчат

Скопската општина Гази Баба, за временски рок од 1 месец се поплавила два пати. Првата поплава се случила на 2-ри Јули 2016 година, кога кружниот тек во Автокоманда(инвестиција на Град Скопје и Општина Гази Баба вредна 45 милиони денари) пливал во вода. Еве ги сликите.

поплава1

поплава2

поплава3

За оваа поплава тогаш пишувале повеќе медиуми, освен провладините.

тиме.PNG

Иако наместо за 180 дена како што било првично најавено од градоначалникот на Гази Баба, Тони Трајковски, кружниот тек го завршиле со изградба после 1 година, но се чини дека работата не е целосно завршена. Доколку ова е издржливоста на кружниот тек, тогаш што би се случило ако невремето траеше неколку часа подолго?

Но, после само 1 месец, Гази Баба повторно доживеа поплава, но овој пат со човечки жртви, разурнати домови, граѓани на улица. На 6ти Август 2016 година, Гази Баба повторно беше под вода.

IMG_8466-660x330.jpg

Кој е виновен за ова? Зошто Општината и институциите не превземале ништо? Не се работи за природна непогода, туку за крадење пари наместо нивно вложување во инсфраструктура. Затоа Коце Трајановски и Тони Трајковски треба да си поднесат итни оставки!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s