Во 2009 Груевски ја пуштил обиколницата, иако знаел дека го поплавува Стајковци

„Нека е со среќа и аирлија“, рекол тогашниот премиер Никола Груевски на свеченоста што се одржала по повод предавањето во употреба на вториот дел од обиколницата на Скопје, од Хиподром до Оризари на 22.06.2009 година. Груевски ја имал честа и прв да се извози по новиот автопат што го изградил скопски „Гранит“.

obikolnica.jpg

За отварање на обиколницата, дозвола дале и Министерството за транспорт и врски и Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски. Но, обиколницата, пред да биде официјално пуштена во употреба, претходно 2 пати го поплавила село Стајковци, Општина Гази Баба. Првата поплава се случила на 29-ти мај 2009 година. За ова пишувале и тогашните медиуми.

stajk (1)

Но, само после 1 месец, истата година, скопско Стајковци повторно било под вода. Поплавата се случила на 24-ти јуни 2009 година.

stajk

За ова пишувале и тогашната провладина телевизија Канал 5, и А1 ТВ.

stajkov

Ако Стајковци било поплавено заради Обиколницата, тогаш зошто Никола Груевски дозволил истата да биде пуштена во употреба?  Кој ќе одговара за 22 човечки жртви од поплавите на 6ти Август 2016 година? Коце Трајановски, Тони Трајковски, Никола Груевски, време е за одговорност!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s