За 1 година, 1 милион евра од државните институции за агенцијата „СГС“ на Сашо Мијалков.

Според официјални податоци на Бирото за јавни набавки, фирмата за обезбедување „Секјурити груп сервисис, ДООЕЛ Скопје“, во периодот од септември 2012 до октомври 2013 година добила бизниси од различни субјекти со вредност од 1 милион евра.

За една новоформирана и дотогаш анонимна фирма сомнително многу.Оваа фирма, СГС, основана во декември 2010 година, за само година и половина, од мај 2012 до ноември 2013 година склучила најмалку 28 договори со институции под контрола на ВМРО-ДПМНЕ.

Од добиените 28 тендери, од државни институции, дури 20 пати СГС била единствен учесник!

Еве само неколку примери:

1)Јавното претпријатие за државни патишта, склучила најмалку два договори со СГС во вредност од околу 430 илјади евра, и тоа за обезбедување на наплатни станици.Број на добиени понуди една! И за двата договори.

2) И Градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски делел тендери на оваа фирма. Град Скопје, исто така склучил два договори со СГС во вкупна вредност од околу 420 илјади евра. Идентично, број на добиени понуди една! Идентично, и за двата договори.

3) Како овие 420 илјади евра да не биле доволни, па дополнително, уште 5 средни училишта, под надлежност на Град Скопје, склучиле договори со СГС во вредност од околу 11 илјади евра.

4) И министерката за култура од ВМРО-ДПМНЕ, Канческа Милевска, исто така делела бизниси на оваа фирма. За обезбедување, мониторинг на локален видео надзор и ПП заштита за објектот „Порта Македонија“ Министерството за култура склучила договор со СГС вреден околу 33 илјади евра

Во прилог Ви ги презентираме сите  добиени тендери преку кои „СГС“ на Мијалков заработиле  60.658.431 денари т.е. окулу 1.000.000 евра

Agencija-za-drzavni-patista-2012-2.jpgagencija-za-drzavni-patista-2012

muzej-na-vmro-8-2013-2

muzej-na-vmro-2012-1muzej-na-vmro-8-2013-2

Grad-Skopje-35-2013-1.jpg

 

grad-skopje-35-2013-2

grad-skopje-139-2012-1

jp-park-mavrovo-1

jp-park-mavrovo-2

jp-patista-2013-1

jp-patista-2013-2

min-za-kultura-6-2012-1

min-za-kultura-6-2012-2

Muzej-na-VMRO-8-2013-1.jpg

Дека агенцијата „СГС“ е во сопственост на екс директорот на УБК, Сашо Мијалков слушавме и во снимките кои беа дел од проектот „Вистината за Македонија“. Слушнете:

Напомена: При превземањето на веста, задолжително да се напише извор на информации и линк до објавата.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s