Советничката од Центар, Елена Петковска доби работа и во МЕПСО со плата од 42.000 денари

Советничката во Центар, Елена Петковска од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, која седна на советничкото столче пред две години наместо Даниела Рангелова, која стана пратеничка во македонското Собрание од денеска е на ново работно место како координатор на директорот за правни работи во електроенергетскиот систем во државна сопственост -АД МЕПСО.

Според огласот, кој бил активен до 16 август, 2016 година, работниот однос се заснова на неопределено време и потребно е кандидатите да имаат работно искуство од две години, а за ова работно место платата изнесува 41.900 денари. Во огласот, исто така има објаснето колку работни часови има неделно и во колку саат и завршува работното време

oglas.png

Во изјава за „ФОКУС“, советничката кажала дека покрај новото работно место, таа ќе си ја задржи советничката функција во Општина Центар и со тоа директно го прекрѓува Законот за спречување на судир на интереси.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s