Груевски на Ахмети во 2007 му ветил социјални пакети за ОНА и закон за двојазичност

Тогашниот премиер на Македонија, обвинетиот Никола Груевски, во 2007 година(1 година пред оддржувањето на предвремените парламентарни избори кои Груевски сам ги закажа) му ветил на Али Ахмети дека ако коалицира со него, тој во Собранието ќе предложи закон со кои се овозможува социјални пакети за борците од ОНА кои во 2001г. учествуваа во конфликтот во Македонија, и закон за употреба на јазиците(албански на цела територија). Ова е официјален документ од Викиликс, кој открива дека Груевски кажал дека се ќе направи, но без тоа да го видат граѓаните!

аменстија.jpg

Во 2011 година, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ по претходен предлог на Груевски и Ахмети изгласаа амнестија на Хашките случаи. За овој случај слушнавме и во снимките кои беа дел од проектот „Вистината за Македонија“

Кој е интересот на Груевски од продавање на националните интереси? Пари и бизнис-тендери? Ова е патриотизам?

НАПОМЕНА: При превземање на веста, задолжително да се наведе извор на информации!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s