Мукоски земал 7.680€ за патни трошоци за 5 месеци, а во анкетниот лист не пријавил автомобил?

Пратеникот на ДПМНЕ од Вевчани, Крсто Мукоски, за првите пет месеци од годинава зел 472.371 денари, односно 7.680 евра за патни трошоци,  а тој воопшто не поседува возило, или барем така навел во својот анкетен лист.

Мукоски во имотниот лист, поднесен до Државната комисија за спречување на корупција, пријавил  дека од имот поседува само ливада и куќа, но не и возило.

Според Законот, и возилото на сопруга, деца, родители, доколку живеат во заедница, треба да биде наведено во имотниот лист. Според неговата пријавена имотна состојба, ниту тој, ниту некој друг од поблиското семејство Мукоски, нема возило.

дкск.PNG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s