Владата наплатила 5 милиони евра данок од донациите за поплавените

Владата од парите кои пристигнале преку донации во Црвениот крст како данок повлекла 10 отсто или 1.420 денари од секое семејство зафатено од поплавите кои го зафатија регионот окулу Скопје на 6ти август 2016 година.

На овој начин владата повлекла вкупно 5 милиони евра, рече Генералниот секретар на Црвениот крст Саит Саити.

Инаку, од добиените донации, вкупно 3 515 семејства добиле по 13.000 денари помош.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s