Граѓански марш во Скопје по повод 11 октомври, во 14 часот кај Симпо – Партизанска

По повод 11 октомври, Денот на востанието на Македонија, денеска во Скопје ќе се одржи граѓански марш под мотото „Борбата продолжува, гласот победува”.

Маршот е организиран од опозицијата и од неколку познати граѓански активисти. Маршот ќе започне од пред просториите на СЈО на крстосницата на улиците Рузвелтова и Партизанска во 14 часот.

14604840_2132222303669023_6476446963948705229_n

Потоа, маршот ќе продолжи по булеварот Партизански одреди до зградата „Тифани“, а по улицата Димитрие Чупоски ќе продолжи кон Собранието.

Пред парламентот ќе има поставено бина и на граѓаните ќе им се обратат четворица говорници.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s