Тајни преговори за името-Груевски прифатил „Република Македонија(Скопје)“, Грција одбила

Лицемерниот Груевски води лажни кампањи за наводен патриотизам а граѓаните, преку Вистината за Македонија дознаа дека токму Никола Груевски се пазарел за промена на уставното име, Република Македонија.

Со неговиот братучед, Сашо Мијалков, биле вистински преговарачи за промена на името на државата со нивниот бизнис партнер од Грција, Манолис. Дури разговарале и за идентитетските прашања.

Ова е потврдено и од документите што ги објави „Викиликс“. Во 2008-ма година Никола Груевски, во својство на премиер, договорал промена на уставното име Република Македонија.

За него прифатливо било името „Република Македонија(Скопје)“

Milosevski_pismo(1).jpg

И самиот Антонио Милошоски од ВМРО-ДПМНЕ, како министер за надворешни работи, во писмо упатено до Генералниот секратер на ООН, Бан Ки Мун, призна дека го прифатиле предлогот за промена на името во „Република Македонија (Скопје)“ но тој предлог го одбила Грција. Во прилог целото писмо-

pismo1

pismo2pismo3pismo4pismo5

Ова ли е патриотизмот на Груевски и ДПМНЕ?

НАПОМЕНА:Забрането превзимање на веста без наведување извор на информација!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s