Груевски молел за средба со Клинтон во САД, бил одбиен заради вмешаност во криминал

Викиликс вчера објави е-маил преписки украдени од приватната пошта на Џон Подеста, шеф на кампањата на Хилари Клинтон. Во една од низата негови преписки со Џејк Саливен, советник за надворешна политика за претседателската кампања на Хилари Клинтон,датирана на 21 јули 2015 година, се наведува дека Кабинетот на сега веќе поранешниот македонски премиер Никола Груевски побарал и тој да биде поканет на собирот на Клинтоновата Глобална иницијатива. Притоа, во нивната преписка се наведува дека советникот за национална безбедност на Обама, Чарли Купчан препорачал „да се избегнува“ заради вмешаност во криминал.

Wikileaks2.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s