Канал 5 ги лаже граѓаните со непостоечка анкета за рејтингот на партиите

Во вестите во 15 часот, радиодифузното друштво Канал 5 ТВ обзнани анкета од мислењето на граѓаните и рејтинзите на политичките партии. Извор на анкетата е институтот „Димитрија Чуповски“. Станувало збор за телефонска анкета на 1237 испитаници спроведена во периодот од 7ми до 10ти октомври. Меѓутоа, скандалозно е тоа што овој таканраечен институт нема своја веб страна и нема официјална регистрација како институт во Република Македонија. Уште по скандалозно е тоа што овој институт нема ниту раководни лица ниту пак има податоци за вработени лица. Зошто Канал 5 ја манипулира јавноста?

анкета.PNG

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s