Пратеникот Антонио Милошоски менува професија, ќе работи како нотар

Антонио Милошоски денеска одицијално потврди дека нема да влезе во трката за пратеник од редовите на ДПМНЕ на претстојните предвремени парламентарни избори закажани за 11 декември оваа година.

„Сите и стојат на располагање на партијата, но јас побарав да не бидам на  листа за кандидати за пратеници“, изјави Милошоски на прес конференција.

Сега веќе екс пратеникот Милошоски менува професија – во центарот на Скопје веќе извесно време подготвува нотарска канцеларија.

Нотарскиот испит го положи на почетокот на годината заедно со Ермира Мехмети и Ивица Коневски.

ANTONIO3.png

Милошоски од 2006 беше министер за надворешни работи, но по парламентарните избори во  2011 година се повлече од функцијата наведуваќи дека тоа го прави од семејни причини.

Кои се причините за откажување од пратеничкото место, ќе дознаме.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s