Афера „ТЕНДЕР“: Елизабета Канческа-Милевска проневерила 1 милион евра

“Постои основно сомнение дека пред да се објави оглас за доделување на договор за јавна набавка и пред да се спроведе постапката, спротивно на принципите на конкуренција и транспарентност, предвидени во член 2 од законот за јавните набавки и спротивно на член 28 од истиот закон, пред да се донесе одлука за потребата од јавна набавка, првоосомничената веќе донела одлука кој да ја добие и да ја заврши работата предмет на набавката.” – потенцираше обвинителката Фатиме Фетаи.

Според доказите на СЈО, првоосомничената заедно со останатите проневериле околу 1 милион евра, пари на граѓаните на Република Македонија.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s