Мега лага-во буџетите за 2017,2018 и 2019г. нема пари за 140 градинки ветени од Груевски

Во Буџетот за 2017 година кој беше изгласан пред распуштање на Собранието, за изградба, опремување и одржување на градинки, за следните три години има само еден милион двеста и деведесет илјади евра. Со други зборови, Никола Груевски повторно лаже.

.gradinka-str88-1.jpg

Министерството за труд и социјална политика, за изградба, опремувње и оддржување на објекти за детска заштита во 2017 година предвидело 29.666 евра, а за 2018 и 2019 година за оваа намена се предвидени 25.000 евра.

Тоа значи дека Груевски свесно лаже и манипулира со граѓаните, дека доколку ја довбие довербата на 11 декември, во својот 4годишен мандат ќе изгради 140 градинки.

Вредноста на целиот проект Скопје 2014,  надмина 667 милиони евра.  Овие пари изедоа 4.446 градинки.

gradinkisdsm.png

Никола, Македонија и граѓаните повеќе не веруваат во твоите лаги и скапо  платени реклами.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s