Груевски излажа, во Буџетот нема предвидено 33 милиони € за ветената опрема во здравството

Никола Груевски лаже, соочен со изборниот пораз, трча низ државата и ветува се и сешто без никаков основ. Денеска излажа дека ќе вложи 33 милиони евра за медицинска опрема и апарати во здравството. Ова е извадок од Буџетот за 2017 година, истиот оној Буџет што власта го донесе пред распуштањето на Собранието.

Во Буџетот на Р.Македонија не постои ставка од 33 милиони евра за медицинска опрема, туку ставка од само 4.5 милиони евра и тоа за три години, што ги предвидела Владата за здравството. И 4.5 милиони евра што треба да треба да ги предвидат самите установи

grafik.jpg

Тоа значи дека Никола Груевски лаже дека ќе има наводни инвестиции во здравството од 33 милиони евра.

Никола Груевски излажа и кога најави 140 градинки за 25 милиони евра. Во истиот овој Буџет се предвидени само 1.290.000 евра за детски установи и тие исто така за наредите три години.

Никола Груевски никогаш повеќе нема да владее во Македонија и повеќе ги нема трите години што ги најавува.grafik1.jpg

Никола Груевски е во паника бидејки не реши ниту еден проблем на граѓаните. Граѓаните се оставени да умираат по болниците поради лошиот здравствен систем што 10 години се темели само на тендери од коишто профитираат фамилијата и нејзините соработници.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s