Латас нервозен, Јанева и СЈО ја истражуваат работата на неговите фирми со милионски приходи

Катија Јанева и Специјалното Јавно Обвинителство водат активна истрага за неколку фирми во сопственост на новинаот и уредник на вестите на Сител ТВ, Драган Павловиќ-Латас. Имено, Јанева и СЈО ја истражуваат работата на фирмите МЕДИАМАКС ДООЕЛ Скопје со ЕМБС 6674054, ТОТАЛ МЕДИА ЦЕНТАР ДООЕЛ Скопје со ЕМБС 6479863 и МАКСМЕДИА ЛТД ДООЕЛ со ЕМБС 6679013. Јанева ја истражува работата на овие фирми од нивното основање до денес. Дел од овие фирмиgaga

Фирмата ТОТАЛ МЕДИА/МАРКЕТИНГ ДООЕЛ Скопје, на јавноста и е позната како фирма во која сопственик е Латас, нема ниту еден вработен, а има годишни приходи од вртоглави суми илјадници евра.

latas11

latas2

Во 2010 година фирмата со која управува уредникот – бизнисмен имала приходи од 29 илјади евра. Во 2011 година приходите во фирмата 8-кратно растат. Успешниот управител Павловиќ Латас во 2011 година направил вкупен обрт од 264 ИЛЈАДИ ЕВРА! Во 2012 година во фирмата за маркетинг и пропаганда со која управува уредникот на Сител, Латас, влегле 242 илјади евра. Овој мал правен субјект, со нула вработени, така е регистриран во Централниот регистар, учествувал во вкупните приходи во дејноста маркетинг и пропаганда во земјава за 2012 година, СО 242 ИЛАДИ ЕВРА!

52.png

Сега е јасно зошто омилениот новинар на власта и личниот пријател на Груевски, криминалецот Драган Павловиќ-Латас прави се за да ја омаловажи работата на Јанева и СЈО.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s