Министерството за финансии до Груевски: Во буџетот нема пари за најавената медицинска опрема од 33 милиони €

Никола Груевски, на 1 месец пред закажаните избори на 11 декември 2016г. најави нова инвестиција во здравството, т.е. 33 милиони евра за купување на нова медицинска опрема и апарати. Но Министерството за Финансии на Република Македонија преку писмен допис го демантира Груевски.

Наспроти нивните ветувања за наводни инвестиции во објекти и опрема во здравството  во висина од 33 милиони евра, еве што всушност се случува:

– за побарана медицинска опрема на Кардиологија – Министерството за финансии одговара: Да не се преземаат активности кои создаваат нови финансиски обврски по Буџетот.

-за рендген служба во општина Кривогаштани – истиот одговор – Да не се преземаат активности кои создаваат нови финансиски обврски по Буџетот.

-за изградба на центар за хронични рани во Геронтолошкиот завод 13 Ноември во Скопје – истиот одговор – Да не се преземаат активности кои создаваат нови финансиски обврски по Буџетот.

zdravstvo.jpg

-за Реконструкција на Општа Болница во Струмица – истиот одговори – Да не се преземаат активности кои создаваат нови финансиски обврски по Буџетот.

-за изградба на амбуланта во Секирарци – истиот одговор – Да не се преземаат активности кои создаваат нови финансиски обврски по Буџетот.

-за пункт за итна помош во Идризово – истиот одговор – Да не се преземаат активности кои создаваат нови финансиски обврски по Буџетот.

-за реконструкција на Здравствен дом Здравје во Валандово – негативно мислење од Министерството за финансии

zdravtvo1.jpg

Зошто Груевски ветува проекти, за кои државните институции велат дека нема средства во буџетот?

НАПОМЕНА:Забрането превзимање на текстот без наведување извор на информација.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s