Изборниот спот на ВМРО ДПМНЕ-копија на реклама на „Nike“

Изборниот спот на ВМРО ДПМНЕ за овие предвремени парламентарни избори е лоша копија од реклама на светски познатиот бренд за спортска опрема „Nike“.

Во рекламата на „Најк“ повеќе спортисти трчаат низ полиња и планини, кои на крајот стигнуваат до врвот. Во позадина оди моќна музика и глас кој му вели дека тој самиот одлучува и знае што е најдобро.

Во спотот на ВМРО-ДПМНЕ млад човек спортист трча напред низ полиња и планини додека да стигне до еден врв. На патот се соочува со разни препреки кои ги надминува, а во позадина оди слична музика како онаа во рекламата на „Најк“ и глас кој го убедува дека тој знае што е најдобро за него и Македонија.

Нешто што го нема во спотот на „Најк“, а го има во спотот на ВМРО-ДПМНЕ се овците кои главниот лик ги сретнува на патот.

Еве го спотот на ВМРО ДПМНЕ:

Еве го спотот на„Nike“:

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s