(ВИДЕО) Стевчо остана без партија, членството на ГРОМ преминува во СДСМ

Синоќа во Куманово, претседателот на Српската напредна странка во Македонија, Драгиша Милетиќ изјави дека е позитивно изненаден од тоа што голем број на членови од ГРОМ, доаѓаат во СНСМ со цел да се зачленат и да помогнат кон рушењето на овој режим.
Прво сакам да и посакам среќа на оваа наша коалиција и се надевам дека на изборите ќе имаме двојно повеќе мандати. Сега има луѓе кои што делуваат самостојно и луѓе кои делуваат преку партии сега важно е што сите сме на едно место и се надевам дека ќе има доволно гласови за да се формира влада. Јас на луѓето морам да им објаснам дека се вратив назад поради тоа што мојот поранешен побратим Јакимовски се одлучи да биде прва перјаница на ВМРО ДПМНЕ, а јас како србин тоа неможам да си го дозволам, рече Драгиша Милетиќ синоќа за време на отворањето на изборниот штаб на СНСМ во Куманово.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s