ВМРО-ДПМНЕ предизборно стекнале имот од 1.6 милиони евра, институциите молчат

Груевски и ВМРО-ДПМНЕ дошле до станови, деловни простории и парцели на повеќе места низ Македонија за само неколку дена во ноември и декември како и во јануари. Во ноември партијата ВМРО ДПМНЕ се стекнала со имот од околу 300.000 евра, во декември 800.000 евра, а во јануари годинава со имот од уште околу 300.000 евра.

Станува збор за следниот имот:

1. Стан во Берово со помошни простории од 110 квадратни метри, по пазарна вредност од околу 45.000 евра.

BEROVO1.PNG

2. Станови во Велес со вкупна квадратура од околу 130 и 100 квадратни метри, по пазарна вредност од околу 150.000 евра.

VELES1.PNG

3. ВМРО-ДПМНЕ во Кавадарци дошла до стан вреден околу 70.000 евра.

KAVADARCI1.PNG

4. Во Струмица ВМРО ДПМНЕ купила две деловни простори од по 50-тина квадратни метри со пазарна вредност од 150 илјади евра.

струмица.PNG

5. Во Кисела Вода, Груевски и ВМРО-ДПМНЕ дошле до деловен простор од околу 90 квадратни метри и стан, според пазарните цени на чинење по квадрат, од околу 190.000 евра.

6.Во Аеродром, во истиот ден, станале сопственици на две деловни простории од по 40-тина квадрату, со гаражи, за околу 150.000 евра.

KV-1-K.Voda-1.jpg

KV-1-K.Voda-3.jpg

KV-2-Aerodrom-A1.jpg

7. Во Радовиш, имале потреба од куќа што според пазарните цени чини околу 90.000 илјади евра.

radovis.PNG

8. ВМРО ДПМНЕ се стекнале и со стан во Виница, во вредност од околу 27.000 евра.

ВИНИЦА.PNG

9. Во Охрид, Груевски и ВМРО-ДПМНЕ станале сопственици на два деловни простора на атрактивна локација во градот, по вкупна пазарна вредност од неверојатни над 300.000 евра

ОХРИД.PNG

10. Партијата на Груевски, имала потреба и од деловен простор во Таринци, по цена на чинење од околу 20 илјади евра

ТАРИНЦИ.PNG

11. ВМРО ДПМНЕ станала сопственик на деловен простор во Штип од 150 квадратни метри, по пазарна вредност од 225.000 евра.

sti.PNG

12. ВМРО-ДПМНЕ дошле до стан во Петровец од 25.000 евра

Petrovec.jpg

13. ВМРО-ДПМНЕ дошле до имот во Пробиштип вреден 50 илјади евра.

probisit.PNG

14. Во Пехчево се стекнале со стан со помошни простории во вредност од околу 30.000 евра.

pehcevo

За три месеци, ноември, декември и јануари, Груевски и ВМРО-ДПМНЕ се стекнале со станови, простории и земјишта со вредност од над 1.6 милиони евра. Како ова им успеа само на  ВМРО ДПМНЕ и Никола Груевски?

Зошто државните институции молчат за овој скандал?

НАПОМЕНА: ЗАБРАНЕТО ПРЕВЗИМАЊЕ НА СОДРЖИНА БЕЗ НАВЕДУВАЊЕ ИЗВОР НА ИНФОРМАЦИЈА!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s