(ВИДЕО) Зам. министерот Христијан Делев барал мито од 60.000 евра од бизнисмен во Виница

Топла вода во изобилство тече во Брегалница, а базените на спа центарот на Хотел Шагал, близу Виница, зјаат празни.
Сопственикот Петре Ангелов четири години не може да добие дозвола за да го користи ова природно богатство. Тврди дека државата ги игнорира неговите барања, базените да ги наполни со термални води. Кога се обидел лично да интервенира во министерството за економија, му било побарано мито, објави ТВ 24.

„Овој центар не проработе благодарение на владата на Никола Груевски и на неговите министри, поточно на Кристијан Делев. Во разговор со него во четири очи во неговиот кабинет ми побара 60 илјади евра за партијата и нему лично да му ги дадам парите “ – изјави за телевизија 24, Петре Ангелов, сопственикот на Хотел Шагал.

Ангелов имал угостителски бизнис на хрватското приморје, кога пред 27 години се вратил и решил да инвестира во земјава. Пред четири години изградил два базени, сауни, салони за масажа и бањи. Имал намера објектот да прерасне во бањско-рехабилитационен центар. Но, тогаш почнале и неговите проблеми. Вели дека со термалните води се прави огромен криминал. Според Ангелов, концесионерот на водите немал никакви мерни инструменти, па трошел многу поголема количина отколку што плаќал.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s