Судска пресуда – новинар на Сител ТВ дилал марихуана и кокаин во двор на основно училиште во Скопје

Новинарот на Сител ТВ и поддржувач на политиките на ВМРО ДПМНЕ и Никола Груевски,  Александар Спасовски-Сарма е осуден условно бидејќи на 26.08.2008 година околу 21 часот бил приведен од страна на МВР откако кај него биле пронајдени неколку пакувања марихуана кој ги продавал во дворот на Основното Училиште „Гоце Делчев“ во населба Лисиче, Аеродром. Сарма бил осуден условно, и не смее да го повтори делото до 2017 година. Но, во самата пресуда пишува дека истиот е познат на полицијата и дека и пред тоа бил сторител на други кривични дела.
Бидејќи власта го држи во рака Сарма тој има прифатено да ја игра улогата да биде еден од највулгарните новинари кои одработуваат за Груевски и ВМРО ДПМНЕ. Сарма е задолжен да ги припрема и заедно со својата сопруга Славица Арсова(со која водат неколку провладини портали кои секојдневно изнесуваат гнасни лаги и невистини против неистомислениците) да ги презентира вестите каде главно се напаѓа опозицијата. Истите имаат задолженија да конструираат вести каде ќе претсавуваат неединство во опозицијата или распаѓање на СДСМ. Задолжени се и преку своите портали Пресс 24 и Максим да пуштаат информации и новости кои подоцна по автоматизам се превземаат од страна на телевизиите кои се под контрола на власта. За овие два портала Славица и Александар годишно добиваат преку 150.000 евра.
НАПОМЕНА:Забрането превзимање на веста без наведување извор на информации
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s