„Патриотот“ Тарчуловски во 2011г. преку писмо од Хаг ја бранел амнестијата на хашките случаи

Пред неколку години по нарачка на Никола Груевски, а во претходен договор со Ахмети, !„бранителот“ и „патриот“ Јохан Тарчуловски со писмо ја бранел амнестијата на Хашките случаи во кои беа обвинети команданти на ОНА за злосторства над цивили!

Тогаш на Груевски му требаше помош за да направи коалиција со ДУИ па си нарача молк и дури и пофалби за амнестијата од ваквите ХЕРОИ НА ДАЛЕЧИНСКО!

Еве ја изјавата на Tарчуловски:

tar.PNG

линк- http://www.time.mk/arhiva/?d1=01&m1=01&y1=1991&d2=31&m2=12&y2=2012&all=0&dnevnik=1&fulltext=2&timeup=2&show=1&q=хашките%20случаи%20да%20заминат%20во%20историјата&read=373645c42fa370e

Не се работи за париотизам Тарчуловски, се работи за пари!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s