Директорот на Гимназијата во Виница со закана до учениците да присуствуваат на протестите

После скандалот во Прилеп во кој директорот на прилепската Гимназија, Киро Николоски во присуство на Градоначалникот на Марјан Ристески држи политички говори и ги повикува учениците да излезат на протестите на иницијативата „За заедничка Македонија“, и во Гимназијата „Ванчо Прке“ во Виница се случува истиот настан. Директорот на Гимназијата Зоранчо Ангелов(близок пријател со Градоначалникот на Виница, Емил Дончев) дозволил скратување на предавањата и часовите со цел учениците задолжително да присуствувааат на протестите. На учениците им било ветено дека отсуството нема да се евидентира, а како доказ дека учениците се на протест мора да се сликаат и сликите да ги објавуваат на социјалната мрежа Facebook со хаштаг #МладитеЗаЗаедничкаМакедонија.

17274536_1633215656707916_1066298057_n.jpg

17270217_1633215580041257_1178472134_n.jpg

17274813_1633214960041319_1141030732_n.jpg

17342847_769088506592677_1572059084066417993_n.jpg

Дали Министерството за образование и наука ќе реагира за злоупотреба на учениците во политички цели?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s