Станал координатор на ДПМНЕ во Прилеп, ама си ја задржал и членската од СДСМ за секој случај

Новиот координатор на Општинскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ – Прилеп , др.Петар Ристески кој воедно е и директор на градската болница ,,Борка Талески” е член и на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија. Имено, тој во далечната 1999-та година додека ВМРО-ДПМНЕ на чело со Љупчо Георгиевски беше на власт пополнил пристапница за членство во СДСМ. Петар Ристески очигледно одлучил своите амбиции да ги исполни во ВМРО-ДПМНЕ како актуелна власт за да сега ги ужива сите благодети на режимот, но извадил и членска книшка на СДСМ во случај да победат на избори.

образец.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s