Илија Димовски нудел и по 100 евра за глас од Велешани, се заканувал со откази на текстилни работнички

Кандидатот за пратеник на ДПМНЕ и носител во изборна единица 3, Илија Димовски, нудел по 500, 1000 денари за глас од Велешани за предвремеите парламентарни избори. Илија Димовски, после катастрофалниот митинг на ДПМНЕ во Велес, во паника и нервоза почнал да нуди и по 100 евра од глас и 500 евра од фамилија ако се запишале на списокот дека се сигурни гласачи на ДПМНЕ. За изборниот поткуп од Димовски сведочат и граѓани на Велес.


За притисоците на Илија Димовски, сведочат и неколку граѓани од Велес кои се обратија на нашата Фб страница(Криминалите на ВМРО ДПМНЕ)

poraka1

poraka2

 

 

%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b8

%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b82

 

2del

Илија Димовски на Велешани им е познат и по тоа што бараше притвор за свои сограѓани, за случајот „Сопот“, и наредувал судски одлуки по телефон. Еве дел од тие аудио снимки:

За нарачаните судски одлуки и барањето притвор по телефон, Илија Димовски може да добие и 15 години затвор.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s